SKUPO ĆE GA STAJATI!

Pa kako je uopće vozio?!? Policija na Krku zaustavila 55-godišnjaka u autu riječkih tablica. Krenuo je ‘puhati’, a onda – šok!

Foto: Riportal

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 201 prometni prekršaj. Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 35, zatim prekoračenja brzine – 24, vožnje pod utjecajem alkohola – 16 te četiri prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 117 različitih prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,93 g/kg izmjerena je u noći 16. lipnja u Krku gdje je policija zaustavila 55-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Najveća brzina od 70 km/h zabilježena je 15. lipnja oko 14.05 sati na DC32, kod mjesta Gorači na području Čabra, gdje je policija zaustavila 66-godišnjeg slovenskog državljanina. Spomenuti je upravljao osobnim vozilom u smjeru Slovenije, krećući se navedenom brzinom iako je na tom dijelu ograničenje brzine 50 km/h. Zbog prekoračenja brzine prekršajno je sankcioniran.

Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 34 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, četiri su osobe teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari