I ONE PIJU, ZAR NE?!

Rekorderka tjedna! Na Dan žena mrtva pijana vozačica isključena iz prometa u G. kotaru, policija ju zadržala do otrežnjenja

Foto: Pixsell

Proteklog tjedna dogodilo se 60 lakših prometnih nesreća

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 60 lakših prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 123.250 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak i jedan strani državljanin te tri alkoholizirana vozača.

Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg izmjerena je 8. ožujka na području Vrbovskog 41-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke Citroen, ogulinskih registracijskih oznaka.

“Vozačica je isključena iz prometa i zadržana u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.
Protiv 41-godišnje vozačice, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je podnijela optužni prijedlog kojim se nadležnom sudu predlaže izricanje novčane kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Ukupno je alkotestirano 255 vozača, od kojih je kod njih 38 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 18 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 14 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a sedam u dobi od 18. do 25. godina života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari