REZULTATI POJAČANOG NADZORA: Kod 134 vozača motocikala i mopeda utvrđeno 14 prekršaja

Cilj provedbe pojačanih mjera bio je vozačima mopeda i motocikala ukazati na poželjna ponašanja u prometu, ali i druge vozače podsjetiti da je na prometnicama sve više vozača koji upravljaju mopedima i motociklima

Na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je jučer od 10 do 15 sati pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikala, a u cilju prevencije stradavanja ove skupine sudionika u prometu, kao jedne od najugroženijih.

Cilj provedbe pojačanih mjera bio je vozačima mopeda i motocikala ukazati na poželjna ponašanja u prometu, ali i druge vozače podsjetiti da je dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na prometnicama sve više vozača koji upravljaju mopedima i motociklima.

Pojačane mjere provedene su u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila, koji su uređajem za utvrđivanje najveće brzine kretanja mopeda utvrđivali povećanje zapremine motora, a samim time i skidanje blokada, odnosno mijenjanje tehničkih karakteristika mopeda.

Tijekom pojačanog nadzora ukupno su kontrolirana 134 vozača, od kojih 86 vozača motocikala i 48 vozača mopeda. Utvrđeno je 14 prekršaja, i to: dva prekršaja prekoračenja brzine te po jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja i obilaženja, vožnje bez zaštitne kacige, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i postavljanja registracijske pločice na način da nije vidljiva.

Isto tako, kod ove skupine sudionika u prometu utvrđeno je osam drugih prometnih prekršaja, od kojih dva prekršaja mijenjanja tehničkih karakteristika mopeda.

Za vrijeme trajanja pojačanih mjera nije bilo prometnih nesreća te time niti stradavanja sudionika u prometu.

Policija zahvaljuje svima koji su poštivanjem i dosljednim pridržavanjem prometnih pravila i propisa doprinijeli većoj sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari