KAZNENO PRIJAVLJEN

Riječanin (20) ukrao moped 33-godišnjaku, promijenio tablice i svakodnevno ga koristio!

Foto: Hrvoje Skočić, Riportal

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 20-godišnjak u Rijeci otuđio moped te na isti postavio nepripadajuće registarske tablice drugog vozila kako bi se njime karistio, iako nema položen vozački ispit

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela. Riječ je o osumnjičeniku kojega je policija 25. rujna zatekla na Belvederu u Rijeci dok je upravljao mopedom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, a na kojemu su se nalazile nepripadajuće registracijske tablice.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičenik tijekom 20. rujna na području Kozale otuđio spomenuti moped, u vlasništvu 33-godišnjeg hrvatskog državljanina, te na isti postavio nepripadajuće registarske tablice drugog vozila.

Po završetku istraživanja, zbog osnova sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela krađe i krivotvorenje isprave, 20-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim toga je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, i prekršajno sankcioniran jer je mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom “AM” kategorije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari