Riječanin na autocesti Audijem “potegao” 265 km/h, čeka ga “masna” kazna

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kretao se brzinom od 265 km/h na mjestu gdje ograničenje brzine kretanja iznosi 110 km/h

Proteklog vikenda su na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedene pojačane aktivnosti u prometu u cilju suzbijanja prometnih prekršaja koji su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća. Osim prekršaja koji se odnose na neprimjerenu i nedozvoljenu brzinu te prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici su nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige te mobitela u vožnji, kao i ostale prekršaje.

Tijekom akcije zabilježeno je 285 prekršaja od kojih se 89 odnosi na prekoračenje brzine, 24 na vožnju pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 16 prekršaja koji se odnose na uporabu mobitela u vožnji.

Policijski službenici također su zatekli i dva vozača koja su upravljala vozilima prije prava na stjecanje, a šest ih je zatečeno kako vozilima upravljaju za vrijeme izrečene zabrane upravljanja.

Nadalje, utvrđeno je i sedam prekršaja koji se odnose na upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima i 103 ostalih prekršaja.

Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,0 g/kg njih 14, šest vozača je imalo koncentraciju između 1,0 i 1,5 g/kg, dok je četvorici vozača utvrđena koncentracija iznad 1,5 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, kojega je delnička policija zatekla 26. svibnja 2019. godine u 19 sati u Delnicama kako upravlja osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka pri koncentraciji alkohola od 2,16 g/kg.

Dan ranije, 25. svibnja na auto-cesti Rijeka Zagreb, kod Zečevih Draga, vozač osobnog vozila Audi riječkih registracijskih oznake kretao se brzinom od 265 km/h na mjestu gdje ograničenje brzine kretanja iznosi 110 km/h.

Svi vozači koji su počinili prekršaje sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari