Riječanin uhićen zbog poticanja na teško ubojstvo

Ilustracija

Utvrđeno je da je muškarac od ožujka do srpnja 2018. godine zbog bezobzirne osvete poticao posrednika da liši slobode 36-godišnjeg hrvatskog državljanina

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci i u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RH te njemačkom kriminalističkom policijom preko ureda časnika za vezu savezne kriminalističke policije u Zagrebu proveli su opsežno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela poticanja na teško ubojstvo.

Kriminalističkim istraživanjem provedenim nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je da je on od ožujka do srpnja 2018. godine zbog bezobzirne osvete poticao posrednika da liši slobode 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji mu je u ranijem razdoblju nanio teške tjelesne ozljede na području grada Rijeke..

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je jedan pištolj, oko dva kilograma eksploziva, 400-tinjak komada različitog streljiva, detonatorske kapisle, štapini te ulje kanabisa.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teškog ubojstva“ u svezi s kaznenim djelima „Poticanje“ i „Pomaganje, tri kaznena djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i jednog kaznenog djela „Neovlašteno posjedovanje, proizvodnja i trgovanje drogama i tvarima zabranjenim u športu“, 37-godišnji hrvatski državljanin se kazneno prijavljuje mjerodavnom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 37-godišnjak je predan u pritvorsku policijsku jedinicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari