MATULJAC U ZATVORU Pretukli ga pa se htio osvetiti: ‘Ubij ga, platit ću ti 50.000 eura’

Foto. Ilustracija

Kristijan Daka je prije jedananest godina u tučnjavi ispred jednog riječkog lokala zadobio teške tjelesne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda Vladi Bosneru prepraćen je Kristijan Daka (37) iz Matulja (Bregi) u pratnji odvjetnika Milenka Škrleca, zbog sumnje da je počinio tzv. kazneno djelo protiv života i tijela poticanjem na teško ubojstvo, ali i zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, piše Novi list.

Htio se osvetiti

Kako navodi Županijsko državno odvjetništvo, “osnovano se sumnja da je 37-godišnjak od sredine ožujka do kraja svibnja 2018. godine na širem području Rijeke, s ciljem da se osveti 36-godišnjaku koji mu je ranijih godina nanio tešku tjelesnu ozljedu, od poznanika zatražio da pronađe osobu koja bi za iznos od 30 do 50 tisuća eura s mogućnošću isplate određenog iznosa i u oružju ili drogi, ubila tog 36-godišnjaka” .

ŽDO navodi i da se “osnovano sumnja da se u više navrata sastajao s osobom koja je posredovala u pronalasku izvršitelja ubojstva te mu predao veću količinu raznog oružja. Osnovano se sumnja i da je u kući u kojoj prebiva držao veću količinu streljiva i eksplozivnih tvari koje je prethodno nepovlasno nabavio i čije držanje građanima nije dozvoljeno”.

Branio se šutnjom

Daka je tijekom ispitivanja na tužilaštvu iskoristio mogućnost obrane šutnjom, a sudac istrage prihvatio je prijedlog tužitelja da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok je opasnost zbog bijega i utjecaj na pouzdanika sudac istrage odbio.

U tučnjavi teško ozlijeđen, danima bio u komi

Kristijan Daka je prije jedananest godina u tučnjavi ispred jednog riječkog lokala zadobio teške tjelesne ozljede, bio je u komi više dana.

U konačnici, na optuženičkoj klupi pod optužbom za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Daki našla su se dvojica optuženika, no preokret se dogodio kad je Daka pozvan na sud u ulozi svjedoka. Izjavio je da je zapravo dobio u glavu udarac bokserom od treće osobe imenujući je na raspravi. Stoga je tužitelj izmijenio optužnicu, prvoosumnjičenog oslobodio sumnje, a uz drugoosumnjičenog dodao i optužio ovog potonjeg. Nakon suđenja i donošenja presude krajem 2010. godine, Županijski sud je cijeli postupak vratio na ponovno suđenje. U drugom suđenju prošle godine ponovo presuđeno, ali presuda nije pravomoćna.

Obojica osuđenih za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Kristijanu Daki osuđena su na po deset mjeseci zatvora
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari