UPLATILA JOJ 235 EURA

Uzalud ju čekala na Žabici; Putem interneta dadilji uplatila predujam, a dijete ipak nema tko čuvati

Materijalno su oštećeni hrvatski državljani za oko 660 eura, stoji u izviješću policije.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zaprimili su kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare na štetu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, oštećeni je putem mobilne aplikacije zaprimio upit nepoznate osobe za kupnju proizvoda koje je oglasio putem Internet oglasa. Nakon dogovora o načinu otpreme proizvoda, oštećenik je zaprimio dvije poveznice kojima je traženo da unese broj kartice što je i učinio. Ubrzo zatim je primio obavijest banke da mu je obrađena transakcija u novčanom iznosu od oko 430 eura te je shvativši da je prevaren događaj prijavio policiji.

Isto tako, jučer je 32-godišnja hrvatska državljanka prijavila počinjenje kaznenog djela prijevare. Naime, oštećena je na društvenoj mreži objavila oglas u kojemu potražuje žensku osobu za čuvanje djeteta na koji se javila nepoznata ženska osoba. Nakon dogovora, oštećena joj je putem aplikacije uplatila predujam od oko 235 eura. Tijekom jučerašnjeg dana, oštećena je na autobusnom kolodvoru u Rijeci čekala navedenu žensku osobu koja je trebala doputovati iz Zagreba, ali nije došla niti se javljala na telefonske pozive oštećene te je oštećena događaj prijavila policiji.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije prilikom kupnje ili prodaje putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari