ISKORISTILA DOBRU BAKU

Riječanka (81) pustila ženu s djetetom u stan i dala joj 100 kuna. Uslijedio je šok!

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Policija upozorava sve građane, posebice one starije životne dobi da ne otvaraju vrata i ne puštajte u svoje domove nepoznate osobe sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi

Policija je zaprimila prijavu 81-godišnje hrvatske državljanke kojoj je jučer u njenom stanu na području Rujevice u Rijeci otuđen novac čime je oštećena za oko 4200 kuna.

“Oštećena je Ispred ulaza u zgradu srela nepoznatu žensku osobu s malim djetetom koja joj je rekla da i ona živi u ovoj zgradi, ali da je zaboravila ključeve od stana te da će joj ih suprug uskoro donijeti.

Oštećena je potom otišla u svoj stan u koji je pustila i ženu s djetetom te su u stanu razgovarale.  Za vrijeme razgovora nepoznata žena ju je zamolila novac za dijete na što joj je oštećena dala 100 kuna te odložila potom svoju torbu pored žene. Nakon nekoliko minuta, nepoznata ženska osoba je otišla iz stana rekavši oštećenoj da ide kupiti pelene za dijete. Ubrzo zatim, oštećena je primijetila da joj je otuđena torba s novčanikom i osobnim dokumentima te je shvatila da je prevarena”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske..

“Stoga sve građane, posebice one starije životne dobi upozoravamo da ne otvaraju vrata i ne puštajte u svoje domove nepoznate osobe sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi.”, upozorili su iz policije.

Počinitelji ovih kaznenih djela koriste okolnosti da primjerice osobe starije životne dobi žive sami, da slabije čuju ili vide te nažalost, iskorištavajući njihovo povjerenje, nepažnju te samilost kao u ovom slučaju žene s malim djetetom te  čine kaznena djela upravo unutar njihovih domova, izvijestila je policija.

Više preporuka i savjeta na ovu temu može se pronaći ovdje .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari