Riječanka u tunelu Audijem “potegla” previše, stigla ju kazna

Tijekom vikend-akcije pojačanog nadzora prometa ukupno su zabilježena 282 prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedene su proteklog vikenda pojačane aktivnosti u prometu u cilju suzbijanja prometnih prekršaja koji su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća.

Osim prekršaja koji se odnose na neprimjerenu i nedozvoljenu brzinu te prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici su nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige te mobitela u vožnji, kao i ostale prekršaje.

Tijekom akcije ukupno su zabilježena 282 prekršaja od kojih se 84 odnosi na prekoračenje brzine, 25 na vožnju pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja koji se odnose na upotrebu mobitela u vožnji. Također, zabilježeno je 129 ostalih prekršaja.

Kada je riječ o prekoračenju brzine izdvajamo 23-godišnju hrvatsku državljanku koju je jučer 7. travnja policija zatekla na autocesti A7 kod Tunela Burlice, gdje je vozilom marke Audi, riječkih registracijskih oznaka, upravljala brzinom od 131 km/h na mjestu gdje je propisano ograničenje na 80 km/h.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, koncentracija alkohola iznad dozvoljenih 0,5 g/kg izmjerena je kod 21 vozača. Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,0 g/kg – njih 13, tri vozača su imala koncentraciju između 1,0 i 1,5 g/kg dok je pet vozača imalo koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg.

Od navedenih alkoholiziranih vozača dva su recidivista. Rekorder akcije je 58-godišnji hrvatski državljanin kojega je policija zatekla u nedjelju, 7. travnja oko 20,10 sati u ulici Plase u Rijeci kako upravlja osobnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,5 g/kg.

Uz spomenute prekršaje registrirana su i tri vozača koja su upravljala vozilima bez položenog vozačkog ispita, zatim pet vozača koji su upravljali neregistriranim vozilima, a tri vozača policija je zatekla u vožnji u vrijeme zabrane upravljanja vozilom.
Svi vozači koji su počinili prekršaje sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

VIDEO DANA: 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari