UZELA JE FINU SVOTU

Riječka ‘maherica’ (43) ipak dolijala! Kao odgovorna osoba tri tvrtke zadržala si čak 185.000 eura

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Prijavljena je za ukupno 12 kaznenih djela, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnja se da kao odgovorna osoba tri tvrtke s područja Primorsko-goranske županije, u razdoblju od 2018. do 2021. godine nije položila na račune sav fiskalizirani promet ostvaren djelatnošću tvrtki.

Naime, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, iznos od oko 185.000 eura je zadržala za sebe, dok je s računa tih tvrtki u istom razdoblju podizala gotovinu u iznosu od oko 34.000 eura, a da to nije evidentirala u poslovnim knjigama.

Ovim je radnjama navedene tvrtke oštetila za oko 219.000 eura.

Osim toga, od 2018. do 2021. godine nije podnijela prijavu za obračun poreza u kojoj bi iskazala drugi dohodak u visini izuzete financijske imovine tvrtki u privatne svrhe, čime je izbjegla plaćanje poreza u iznosu većem od 45.000 eura za koliko je oštećen Državni proračun RH.

Također, u ovom razdoblju nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi.

Protiv osumnjičene 43-godišnjakinje policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za sveukupno 12 kaznenih djela, i to: zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari