BRZA INTERVENCIJA

Riječka policija spasila dvoje belgijskih nautičara; Ostali bez pogona, a bura ih nosila na otok Prvić

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jučer, 30. rujna, u večernjim satima, zaprimljena je dojava da se na moru kod rta Stražica kod otoka Prvića nalazi jedrilica koja je ostala bez pogona, a na jedrilici su se nalazila dvojica državljana Belgije.

Ubrzo nakon zaprimanja dojave o navedenom događaju u pomoć im  je stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka.

Prilike na moru bile su vrlo zahtjevne, puhala je jaka bura, more je bilo valovito, a uz to već se bilo smračilo.  Zbog nemogućnosti pristajanja uz jedrilicu, uz pomoć razglasa i reflektora posada policijskog plovila navodila je osobe s jedrilice da uplove u uvalu Stražica na otoku Prviću kako bi ih mogli prekrcati na plovilo. Dolaskom u uvalu Stražica, osobe s jedrilice pokušavale su se usidriti, ali zbog jakih udara vjetra u tome nisu uspjeli. Potom je posada policijskog plovila, uspjela pristati uz bok jedrilice i prekrcala neozlijeđene osobe na policijsko plovilo.

U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ”Sea help”, koje je oteglilo navedenu jedrilicu u luku Punat. Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i ni onečišćenja mora

I ovom prilikom, zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru, posada policijskog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka, spasila je dvojicu nautičara koji su zatražili pomoć policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari