KAZNENO PRIJAVLJEN

I OVO JE MOGUĆE! ‘Zaradio’ 200.000 kuna ilegalno otkopavajući kamen!

. Photo: ILUSTRACIJANikola Cutuk/PIXSELL

Policija je 41-godišnjaka prijavila da je protupravno stekao imovinsku korist od gotovo 200.000 kuna otkopavajući i eksploatirajući građevni kamen, bez  ugovora o koncesiji i protivno odredbama Zakona o rudarstvu

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 41-godišnjak, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu s područja Primorsko-goranske županije, tijekom srpnja i kolovoza ove godine na čestici na području riječkog prstena proveo radove otkopavanja i eksploatiranja građevnog kamena, bez  ugovora o koncesiji, odnosno protivno odredbama Zakona o rudarstvu. Time je  stekao protupravnu imovinsku korist od gotovo 200.000 kuna na štetu Republike Hrvatske.

Završetkom istraživanja, zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravna eksploatacija rudnog blaga, 41- godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Za isto kazneno djelo je prijavljeno i spomenuto trgovačko društvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari