MAMURAN VIKEND

Riječki alkoholni rekorder vikenda ‘pao’ u samom centru grada. Dobio je uplatnicu s velikim iznosom!

Ilustracija: Riportal

Uz 243 prekršaja, u prometu je tijekom vikenda zabilježeno i 26 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 243 prometna prekršaja.

Od tog broja 58 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 32 na nekorištenje sigurnosnog pojasa dok je 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, kao i sedam nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet prekršaja upravljanja u vrijeme važeće zabrane te 119 ostalih prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 52 alkotestirana vozača, 16 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,48 g/kg evidentirana je u Rijeci, 54-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka zaustavili u subotu, 24. rujna oko 2 sata na raskrižju ulice Viktora Cara Emina i Alessandra Manzonia gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka.

Odmah je izdvojen iz prometa te je završetkom postupanja protiv njega podnesen optužni prijedlog. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod sedam vozača, a po četiri vozača su evidentirana s koncentracijom između 1,01 do 1,50 g/kg te s 1,51 g/kg i više alkohola, dok je jedan vozač s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Najveća brzina od 189 km/h evidentirana je jučer u nedjelju, 25. rujna, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod vijadukta Osojnik. U 14.50 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Škoda, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 26 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

“Pozivamo i ovim putem sve vozače na oprez u prometu, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.”, poručuju i povom prilikom iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari