PUNE RUKE POSLA

Riječki HGSS-ovci spasili muškarca teško ozlijeđenog na creskoj plaži Lubenice

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dva spašavanja na moru – teško ozlijeđeni Slovenac kod Smokvice Vela i muškarac kraj plaže Lubenice

Riječki HGSS-ovci zatražili su u nedjelju hitni medicinski prijevoz za ozlijeđenog muškarca koji se teško ozlijedio u blizini plaže Lubenice na Cresu.

Kako su izvijestili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, po unesrećenog je došao spasilački brod “VID” iz Lučke kapetanije Rijeka, prije toga su HGSS-ovci imobilizirali ozlijeđenog. Brod je pristao u riječku luku u nedjelju u 21.15 sati, a potom su ga preuzeli djelatnici Hitne pomoći.

Službe spašavanja imale su posla i u utorak, 10. travnja, kada se teško ozlijedio član posade kod otoka Smokvica Vela, u Murterskome moru. Akcija je pokrenuta u 14.25, bilo je nepovoljno nevrijeme te je po unesrećenog krenuo brod Postaje pomorske i aerodromske policije Šibenik.

Ozlijeđen je bio slovenski državljanin, imobilizirali su ga i evakuirali na jedrilicu te prevezli u uvalu Podvršak na otoku Murteru, odakle su ga djelatnici Hitne pomoći Šibenik preuzeli u 16.10 sati i odvezli u šibensku bolnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari