RIJEČKI MONSTRUM Podignuta optužnica: godinama silovao i zlostavljao vlastitu kćer

Optuženog se tereti za sedam kaznenih djela: po dva kaznena djela rodoskrvnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji, te nasilje u obitelji

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podignulo optužnicu protiv 55-godišnjeg Riječanina, tereteći ga za niz teških kaznenih djela, prije svega fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje, maltretiranje što je trajalo niz godina. Žrtva je, prema dosadašnjim inkriminacijama, bila njegova kći, sada 32-godišnjakinja, javlja Novi list.

Riječanin je optužen za sedam kaznenih djela: po dva kaznena djela rodoskrvnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji, te nasilje u obitelji. Tužiteljstvo je predložilo da okrivljenom produži istražni zatvor, zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. Donijeli su i rješenje o tajnosti istrage, zbog čega su objavljene samo osnovne informacije o slučaju.

Optuženi je u riječki zatvor smješten krajem travnja ove godine, a istragom je potvrđena sumnja da je 32-godišnja kćer optuženog bila žrtva njegovih kaznenih djela niz godina, koje je počinio u razdoblju od 2010. do sredine travnja ove godine.

Izvori bliski istrazi navode da se dio događaja za koje se tereti optuženi zbio ove godine u proljeće u stanu u kojem oboje žive. Jednom prilikom je tražio kćer da se s njim upusti u oralno zadovoljavanje, a na njezino odbijanje, zaprijetio joj je da neće izaći iz sobe i stana. Potom ju je počeo svlačiti te iskoristio silu kako bi zadovoljio svoj seksualni nagon.

Samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijetu mu kazne od tri do 15 godina zatvora, piše Novi list.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari