VIKEND NA CESTAMA

RIJEKA, KRK: Policija tijekom vikenda zatekla čak trojicu vozača koji ne bi ni smjeli biti na prometnicama

Photo: Matija Habljak/PIXSELL
U prometu za vikend su zatečena i trojica vozača bez vozačke dozvole-recidivisti u činjenju prekršaja vožnje iako nemaju položen vozački ispit.
Naime, u petak, 17. rujna u 21.30 sati u Omišlju na Krku je zatečen 40-godišnji recidivist kojemu je i izmjerena najveća koncentracija alkohola za vikend. To je koncentracija od 2,18 promila s kojom je upravljao osobnim vozilom  marke Hundai, riječkih registracijskih oznaka.
Kako su izvijestili iz PU Primorsko-goranske, iječ je o recidivistu koji je uz to i bez položenog vozačkog ispita, a u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao vozilom. Odmah je izdvojen iz prometa te priveden u policijsku postaju.  Po završetku postupanja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog 60 000 novčana kazna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od godinu dana.

Osim njega je na Krku dan ranije, u subotu, 18.rujna, zatečen i drugi recidivist. Službenici Mobilne prometne policije Ravnateljstva policije su 21-godišnjaka zatekli dok je na području Njivica u 11.10 sati upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, bez vozačke dozvole i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Isključen je odmah iz prometa te priveden na postupanje u službene policijske prostorije gdje je po završetku protiv njega podnesen optužni prijedlog. Sukladno važećim zakonskim propisima, zbog počinjenih prekršaja mu je predložena novčana kazna od 40 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja trajanju od godinu dana.
Za trećeg recidivistu, 24 godišnjeg hrvatskog državljanina kojega su službenici Mobilne prometne policije zaustavili jučer u Rijeci, predložena je istovjetna kazna. On je zaustavljen u Osječkoj ulici oko 18.50 sati kada je osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, upravljao bez vozačke dozvole, bez osobne iskaznice i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.
Priveden je na postupanje u službene policijske prostorije te je po završetku protiv njega također podnesen optužni prijedlog. Uz kaznu prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama-novčana kazna od 40 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od godinu dana, sankcioniran je i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Inače, prošlog vikenda na prometnicama Primorsko-goranske županije dogodilo se i 27 prometnih nesreća od kojih su četiri s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama su tri osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena. U cilju veće sigurnosti u prometu pozivamo sve sudionike, osobito vozače, na poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari