U TESLINOJ TVORNICI U TEKSASU

Robot napao radnika! Udario ga i uhvatio za ruku: Ostavo je krvav trag na podu Tesline tvornice…

Foto: X

Sve se dogodilo 2021. u Teslinoj tvornici u Teksasu. Robot je navodno ostavio žrtvu s “otvorenom ranom” na lijevoj ruci. Robot je dizajniran za rukovanje svježe lijevanim aluminijskim dijelovima automobila

Teslinog inženjera u tvornici tvrtke u blizini Austina navodno je 2021. napao robot, prema izvješću o incidentu na radu.

Svjedoci su navodno vidjeli robota u tvornici Giga Texas kako probada inženjera i hvata ga za leđa i ruku, uzrokujući “krvavi trag” na podu tvornice, prema izvješću o ozljedama iz 2021. podnesenom okružnim i saveznim regulatorima, navodi Daily Mail.

Robot je navodno ostavio žrtvu s “otvorenom ranom” na lijevoj ruci. Robot je dizajniran za rukovanje svježe lijevanim aluminijskim dijelovima automobila.

Inženjer se uspio osloboditi robota za montažu nakon što je njegov kolega pritisnuo gumb za hitno zaustavljanje.

Prema izvješćima, Tesla je rekao da inženjerove ozljede nisu zahtijevale odsustvo s posla. Tesla se suočio s kritikama zbog načina na koji se bavi sigurnošću na radnom mjestu i prijavljivanjem nezgoda.

U tvornici Giga Texas podaci su pokazali višu stopu ozljeda u usporedbi s prosjekom industrije. U slučajevima teških ozljeda na radu, omjer je bio jedan na svakih 26 radnika u tvornici Tesla Giga Texas u usporedbi s jednim na 38 radnika u drugim velikim američkim tvornicama automobila.

Prošle je godine Workers Defence Project podnio žalbu u ime radnika Giga Texas američkoj Upravi za sigurnost i zdravlje na radu (OSHA), navodeći da su Teslini izvođači i podizvođači nekim zaposlenicima dali lažne sigurnosne potvrde.

“Radnici su izjavili da su im, kada im je bila potrebna obuka, jednostavno poslane PDF datoteke ili slike certifikata putem SMS-a ili WhatsAppa u roku od nekoliko dana”, rekla je odvjetnica Hannah Alexander, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari