DIJETE SE BORI ZA ŽIVOT

Roditelji djevojčice kojoj je smrskana glava policiji priznali da su je ‘ponekad znali udariti’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nažalost i dalje je izrazito kritična i životno je ugrožena. Liječnici se bore za njezin život. Roditelji djevojčice su uhićeni jer su grubo povrijedili djetetova prava tjelesnim kažnjavanjem

U bolnicu u Klaićevu u srijedu je prevezena djevojčica (2,5) koja ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave. Na koži se jasno vide tragovi gnječenja. Nalazi se na intenzivnoj i priključena je na respirator.

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, u izuzetno je kritičnom stanju, doznaje RTL.hr u subotu od ravnatelja bolnice prof. dr. Gorana Roića.

“Nažalost i dalje je kritično. Vitalno je ugrožena. Hemodinamski nestabilna. Na mehaničkoj je ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih funkcija i mjere intenzivne terapije”, izjavio je jutros ravnatelj Roić.

Podsjetimo, djevojčica (2,5) iz okolice Nove Gradiške ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su zastrašujuće i ekstremne. Osim toga, djetetu je tijelo puno modrica različite starosti. To znači da su vidljivi i tragovi prijašnjih ozljeda. Dijete je na intenzivnoj, priključeno na respirator, a ozljede su toliko teške da, nažalost, ima vrlo male šanse da preživi.

Policija istražuje slučaj i sve osobe koje su bile uključene od roditelja do Centra za socijalnu skrb koji je provodio nadzor. Roditelji iz okolice Nove Gradiške, 27-godišnji otac i 24-godišnja majka su uhićeni i protiv njih je podignuta kaznena prijava.

Povezani VIDEO

Roditelji su uhićeni i nakon kriminalističke istrage su ih djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske predali pritvorskom nadzorniku. Danas će biti prepraćeni u u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Kaznena prijava ih tereti da su grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu.

“Dovršili smo kriminalističko istraživanje nad roditeljima djevojčice i uz kaznenu prijavu za povredu djetetovih prava bit će predani pritvorskom nadzorniku, a u subotu nadležnom državnom odvjetništvu”, kazao je za RTL.hr Damir Brezić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Predviđena kazna za djelo za koje ih se tereti je od jedne do osam godina zatvora. No, ukoliko nesretno dijete podlegne ozljedama mogli bi biti kazneno prijavljeni za teško ubojstvo.

Preostala djeca su smještena u udomiteljsku obitelj. Liječnički su pregledana i utvrđeno je da nemaju ozljeda.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

RTL.hr neslužbeno doznaje da su oboje roditelja tijekom ispitivanja na policiji priznala da su ‘ponekad znali udariti dijete’, no detalji ove tragedije se još uvijek ne znaju, piše Sanja Petrović za RTL-ove Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari