NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Roditelji proglašeni krivima za smrt malene Nikoll (2)! Majka dobila 13, a otac 7 godina zatvora

Foto: Ivica Galović/Pixsell

Slučaj je šokirao Hrvatsku

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu objavljena je presuda roditeljima malene Nikoll Dedić (2) iz Nove Gradiške koja je prošle godine tragično preminula na Uskrs zbog stravičnih ozljeda glave. Djevojčica je preminula nakon što su se liječnici zagrebačke Klaićeve danima borili za njen život. Došla je naime s, kako se kasnije pokazalo, preteškim ozljedama glave.

Roditelji su proglašeni krivima za sva kaznena djela koja su im se stavljala na teret. Majka je osuđena na jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora, a otac na 7 godina zatvora. Majka, kao prvookrivljena, kriva je za teško zanemarivanje i zlostavljanje djeteta sa smrtnom posljedicom.

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Određen im je istražni zatvor u kojeg su odmah odvezeni. Mogu se žaliti u roku od 15 dana s obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi.

Samo suđenje zatvoreno je za javnost. Kod dolaska na sud, majka od malene Nikoll, Mirjana, dala je izjavu.

“Nisam kriva. Što god sud odlučio, dobila 10 ili 15 godina, nisam kriva. Izgubila sam dijete”, rekla je.

Otac Danijel Dedić kazao je da ništa ne očekuje.

Slučaj je šokirao Hrvatsku

Nakon smrti djevojčice krenula je istraga kojom je utvrđeno da su roditelji mjesecima zlostavljali i zanemarivali dijete. Prvookrivljena je majka kojoj se na teret stavlja da je 31. ožujka 2021. odgurnula curicu, usljed čega je ona zadobilo ozljede i preminula. I ona i otac sumnjiče se i za emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece. Sve se to događalo dok je dijete bilo pod nadzorom Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Roditelji su uhićeni, a ravnatelj Centra za socijalnu skrb je smijenjen, pišu RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views