BUDITE OPREZNI

Na širem riječkom području brojni sudari s divljim životinjama; Jedan čak i u Medveji!

Ilustracija. Facebook

Vozači koji sudjeluju u naletu na životinje na cesti, a za koje se utvrdi da su kršili prometni propis, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prekršajno prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Ovog tjedna policija je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala četiri sudara vozila sa životinjama.

Spomenuti događaji zabilježeni su na području Crikvenice, otoka Krka, Matulja i Medveje u kojima je na osobna vozila naletjela divljač. U tri događaja je naletjela srneća divljač, dok je u jednom događaju kod Crikvenice na vozilo naletjela divlja svinja.

Uginule životinje preuzeli su djelatnici nadležnih lovačkih društava, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 29 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

”Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluju u naletu na životinje na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prekršajno prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama” stoji u priopćenju policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views