Ronioci Specijalne policije iz jezera Bajer izvadili minsko-eksplozivno sredstvo

Policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s roniocima Specijalne jedinice policije Rijeka jučer su u sklopu Akcije „Manje oružja-manje tragedija“ na području Fužina u jezeru Bajer izvadili minsko-eksplozivno sredstvo. Riječ je o ručnoj bombi M-75 koja će se zbrinuti prema pravilima struke.

Iz PU primorsko-goranske podsjećaju kako „ Akcija manje oružja –manje tragedija“ još uvijek traje te pozivaju građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominju da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Također, mole građane da navedena sredstva ne ostavljaju na otvorenim javnim prostorima poput jezera, šuma, mora ili parkova, kao i na odlagalištima otpada zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane.

Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari