NA METI KRIJUMČARI LJUDI I ILEGALCI? Policija jučer pojačano nadzirala teretna vozila i autobuse

Jučer je na području Policijske uprave primorsko-goranske, između 8 i 14 sati provedena preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa.

Za vrijeme trajanja akcije ukupno je kontrolirano 77 vozila, od kojih najviše 73 vozila hrvatskih registracijskih oznaka. Prekršaji su evidentirani kod 18 vozila, i to najviše ili osam prekršaja tehničke ispravnosti vozila, zatim po tri prekršaja neispravnosti tahografa, vremena upravljanja vozilom te prijevoza tereta težeg od dopuštene nosivosti.

Isto tako, zabilježen je prekršaj gdje teret nije bio osiguran na propisani način, jedan prekršaj koji se odnosi na dokumentaciju vozača te pet ostalih prometnih prekršaja. Tijekom akcije iz prometa su isključena dva vozila.

Od navedenog izdvajamo prekršaj zabilježen jučer oko 10,30 sati na Krčkom mostu gdje je u prometu zatečen 32-godišnji državljanin Srbije, vozač teretnog vozila-hladnjače, varaždinskih registracijskih oznaka. Spomenutim vozilom obavljao je dostavu prehrambenih proizvoda, a obavljenom kontrolom je utvrđeno kako je vozilu u srpnju ove godine istekla valjanost tahografa. Nakon toga, u stanici za tehnički pregled vozila obavljen je izvanredni tehnički pregled kojim je utvrđena tehnička neispravnost uređaja i opreme te je vozilo isključeno iz daljnjeg prometa.

Također, utvrđeno je kako 32-godišnji vozač, državljanin Srbije ne posjeduje važeću dozvolu za boravak i rad u Republici Hrvatskoj čime je počinio prekršaj iz domene Zakona o strancima, a o ovom događaju policija je izvijestila i nadležnu Inspekciju rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari