RUPA I PASJAK: Petorica Albanaca spriječena u pokušaju ilegalnog prelaska granice

Foto: Ilustracija

Jučer je granična policija u dva navrata spriječila petoricu albanskih državljana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

Naime, oko 7.10 sati u blizini željezničkog graničnog prijelaza Šapjane granična policija zatekla je trojicu državljana Albanije, starosti 32, 31 i 21 godina, dok je oko 7.40 sati mješovita ophodnja sastavljena od policijskih službenika granične policije Hrvatske i Slovenije, na području Rupa zatekla dvojicu državljana Albanije, starosti 28 i 30 godina.

Svi zatečeni stranci su privedeni u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako su spomenuta trojica albanskih državljana ilegalno prešli hrvatsku granicu s teritorija jedne od susjednih država te će biti vraćeni u zemlju iz koje su ušli.

Nadalje, za drugu dvojicu je utvrđeno kako ih je policija još 6. studenoga spriječila u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice nakon čega nisu postupili prema rješenju o protjerivanju i napustili Hrvatsku u zakonskom roku. Po završetku postupka smješteni su u prihvatni centar za strance. Svima su donijeta rješenja o protjerivanju i određen rok za napuštanje Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari