RUPA I PASJAK: Petorica stranaca pokušala ilegalno prijeći granicu

Na prijelazu Rupa granična policija je tijekom 25. listopada spriječila petoricu stranih državljana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

U noći, oko 3.25 sati na području Pasjaka zatekli su 31-godišnjeg državljanina Albanije koji se pješice kretao prema državnoj granici. Kasnije, oko 9 sati prilikom granične kontrole na izlasku iz Hrvatske na graničnom prijelazu za pogranični promet Lipa, u pokušaju izbjegavanja granične kontrole u prtljažniku osobnog vozila pronađen je skriven 32-godišnji državljanin Brazila.

Istog dana, oko 14 sati na području Rupe, u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječena su tri državljanina Turske, starosti 42, 33 i 23 godine.

Utvrđeno je kako su državljani Turske u Hrvatsku ušli ilegalno bez potrebnih viza, dok su državljani Albanije i Brazila ušli legalno, ali su ilegalno namjeravali prijeći državnu granicu s Slovenijom i otići dalje, u druge zemlje Europske unije.

Sukladno Zakonu o strancima za državljane Albanije i Brazila donijeta su rješenja o protjerivanju i određen im je rok za napuštanje Europskog gospodarskog prostora, dok je postupanje nad državljanima Turske u tijeku.

Također, 48-godišnjem državljaninu Hrvatske i 28-godišnjem državljaninu Brazila izrečene su novčane kazne zbog pomaganja u nezakonitim migracijama.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari