NA ULASKU U RIJEKU

S turistima nam dolaze i ONI: Riječki prometni policajci u par dana otkrili dvije osobe za kojima su raspisane potrage

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Rijeci 32-godišnjak je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora od 60 dana, uvjetno na godinu dana, izvijestila je policija

Jučer oko 9,30 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka su na autocesti A6 kod naplatnih postaja Kikovica zaustavili osobno vozilo marke Nissan, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin dok se kao putnica u vozilu nalazila 28-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.

Tijekom kontrole utvrđeno je da osumnjičenik upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te Je za njim Njemačka raspisala objavu dok je za državljanku Bosne i Hercegovine utvrđeno da nezakonito boravi u Republici Hrvatskoj.

Osumnjičenik je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Rijeci proglašen je krivim te mu je izrečena kazna zatvora od 60 dana, uvjetno na godinu dana.

Isto tako, temeljem odredbi članka Prekršajnog zakona osumnjičeniku je privremeno oduzeto osobno vozilo koje će se po pravomoćnosti ove presude trajno oduzeti.

Državljanki Bosne i Hercegovine temeljem Zakona o strancima uručeno je rješenje o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u Europskom gospodarskom prostoru na godinu dana.

Dan prije na istoj lokaciji…

Dan prije na istoj lokaciji, oko 14,15 sati policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, austrijskih registracijskih oznaka, a za kojim su Republike Austrija i Slovačka raspisale potragu.

Također je priveden na postupanje, a vozilo mu je privremeno oduzeto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari