DRAMATIČNO SPAŠAVANJE

Video | Usred noći sletio u provaliju od 60 metara; HGSS: ‘Sam je uspio pozvati pomoć, nitko ga nikad ne bi s ceste primijetio’

Vozač je satima bio u provaliji dok nisu stigli spasioci i pomoću nosila i užadi izvukli ga na sigurno

Bio je pri svijesti kad ga je odvezla Hitna pomoć

Foto: Facebook HGSS

Duboko u noći u četvrtak, između 2 i 3 sata, vozač je sletio u provaliju na brzoj cesti Gospić-Karlobag. Ostao je živ i u jednom trenutku sam dozvao pomoć.

Foto: Facebook

“Dojavu o nesreći zaprimili smo oko 8 sati, trebalo je brzo reagirati jer je mjesto, na koje je sletio, na oko 30 kilometara od Gospića. Na teren je izašlo 14 spasilaca naše stanice. Čovjek je bio u provaliji na udaljenosti 50, moguće i 60 metara od ceste. Teren je bio jako nepristupačan i strm, trebalo se kretati po odlomljenom kamenju, a i naokolo su bili raspadnuti dijelovi automobila, motora… Bilo je opasno i za nas i za samog vozača”, rekao je pročelnik HGSS-ove stanice Gospić Dario Cindrić.

Foto: Facebook

Unesrećenog čovjeka stavili su na nosila, užadima su ga izvukli na sigurno oko 9 sati.

“Sreća je da je bio pri svijesti i dozvao pomoć jer ga s ceste na tom mjestu u provaliji nitko nikad ne bi primijetio.

Foto: Facebook

Ne znam koliko su teške ozljede, ali bio je pri svijesti kad smo ga našli i predali Hitnoj pomoći”, kaže pročelnik Cindrić.

Inače, vozač je sletio s ceste u zavoju na mjestu gdje je vidikovac, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari