KAD NE SLUŠA

Sada je dosta: Riječanin (32) uporno vozio bez vozačke dozvole, ovoga puta mu izrečena kazna zatvora!

Ilustracija: Riportal - M.L.

Policija ga zaustavila dok je vozilom upravljao bez vozačke dozvole i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, stoji u izviješću policije.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je ostvario obilježja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti pometa na cestama.

“Riječ je o osobi, inače recidivistu u počinjenju prekršaja, kojega su u ponedjeljak, 28. studenoga, oko 16.30 sati u ulici Franje Kresnika u Rijeci zaustavili pripadnici interventne policije (JSIP) dok je upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka.

Provjerom je utvrđeno da nema vozačku dozvolu, odnosno, da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme važeće zabrane upravljanja. Naime, rješenjem nadležnog suda zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije mu je izrečena na rok od godinu dana u razdoblju od 13. rujna 2022. do 13. rujna sljedeće 2023. godine.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Kako je i ovaj put 32-godišnjak prekršio određenu mjeru, uz optužni prijedlog je jučer doveden u nadležni Općinski sud koji mu je u prekršajnom postupku odredio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari