Šestorica “junaka” na Viškovu isprebijala trojicu dječaka, ali onda…

Foto: Ilustracija (Filip Brala/Pixsell)

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka u suradnji s djelatnicima nadležnih službi Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske i Interventne jedinice policije Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje više kaznenih djela.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su šestorica hrvatskih državljana, u dobi između 44 i 22 godine.

Policija ih sumnjiči da su početkom studenoga ove godine u ugostiteljskom objektu na području Viškova fizički napali trojicu hrvatskih državljana, starosti 18 i 19 godina, kojom prilikom su jednog od 18-godišnjaka teško ozlijedili.

U istom događaju drugom oštećenom 18-godišnjaku otuđen je mobitel i lančić, čime mu je pričinjena materijalna šteta od oko 2.800 kuna.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja na području Rujevice u Rijeci provedene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih, 11 osobnih vozila, tri teretna vozila i jednog plovila.

Pretragama su pronađene i oduzete 22 ampule sa tvarima zabranjenim u sportu (steroidi), pištolj s pripadajućim spremnikom i tri komada streljiva te još jedan spremnik i 45 komada streljiva.

Također, pronađena je osoba, ujedno jedan od osumnjičenika, a za kojim je na snazi bila potraga zbog ranije počinjenih kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Zbog neovlaštenog posjedovanja oružja i streljiva protiv jednog od osumnjičenih bit će podnijeta odgovarajuća prekršajna prijava.

Po završetku kriminalističkog istraživanja svih šest osumnjičenih je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kaznena djela za koja se prijavljuju su sudjelovanje u tučnjavi, teška tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, krađa i neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu.

Petorica osumnjičenih su predana pritvorskom nadzorniku.

VIDEO DANA: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari