SRAMOTNO

Silovao, vrijeđao i ozlijedio bivšu. Ispričao se pa zato dobio manju kaznu?

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

No, kod određivanja visine kazne, vijeće Županijskog suda u Splitu vodilo je računa o olakotnim i otegotnim okolnostima. Na strani okrivljenog našla se ranija neosuđivanost, što je tijekom suđenja sve priznao te korektno držanje, ali posebno činjenica da je od bivše djevojke zatražio oprost, ispričao se i izrazio kajanje još i prije nego li je sudski postupak započeo

Početkom lipnja ove godine, 38-godišnji muškarac bio je ljut i došao je u podstanarski stan bivše cure. Zaključao je vrata, odbio je pustiti van i rekao joj: “Sad ću te je*ati za kraj.”

Unatoč tome što ga je ona odbila za spolni odnos, opirala se, odgurivala ga nogama i rukama te plakala, govorila i ponavljala neka je pusti na miru i neka to ne čini, to ga nije spriječilo u njegovom naumu.

Za silovanje, za koje je zakonom zapriječena kazna od pet do 15 godina zatvora, dobio je tri godine i osam mjeseci, no osuđen je i zato što je te iste večeri ozlijedio bivšu curu te jer je cijeli mjesec dana prije ovoga napada na javnim mjestima vikao i vrijeđao bivšu.

Govorio joj je da je “štraca, ku*va i smeće” te joj stavio kuhinjski nož dužine oštrice 30 cm blizu vrata, a onda ga stavio i sebi pod vrat. Tako je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji. Za to nedjelo dobio je 11 mjeseci zatvora, za nanošenje ozljeda sedam mjeseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri godine i šest mjeseci iza rešetaka, objavio je portal Dalmacija danas.

No, kod određivanja visine kazne, vijeće Županijskog suda u Splitu vodilo je računa o olakotnim i otegotnim okolnostima. Na strani okrivljenog našla se ranija neosuđivanost, što je tijekom suđenja sve priznao te korektno držanje, ali posebno činjenica da je od bivše djevojke zatražio oprost, ispričao se i izrazio kajanje još i prije nego li je sudski postupak započeo.

Očito su mu suci u to povjerovali, iako je lako moguće da je sve odglumio po naputku odvjetnika – a kako bi dobio manju kaznu. Ostaje za vidjeti što će reći viši sud, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari