PROUZROČIO VELIKU ŠTETU

Djeci s riječkog područja propao izlet, ali više nama ‘labavo’: Krivac novac ne želi vratiti, ali je zbog toga kazneno prijavljen!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

“Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Primorsko – goranskoj županiji s predstavnicima jedne od ustanova u obrazovanju s riječkog područja od 12. do 15. travnja ove godine ugovorio pružanje usluga smještaja i prehrane za organiziranu skupinu djece i odraslih osoba u njihovoj pratnji.

Nakon sklopljenog ugovora, predstavnici spomenute ustanove su na račun tvrtke osumnjičenog uplatili predujam za dogovorene usluge.

U dogovoreno vrijeme, djeca i odrasle osobe u njihovoj pratnji stigli u smještajni objekt, no objekt je bio prebukiran u odnosu na prijavljeni broj korisnika nadležnim tijelima, a nije odgovarao ni drugim ugovorenim uvjetima pa su bili primorani potražiti drugi smještaj.

S obzirom da osumnjičenik nije htio vratiti uplaćeni predujam za smještaj, došlo je do raskida ugovora.

Iz navedenog proizlazi da osumnjičeni 27-godišnjak nije pružio ugovorenu i plaćenu uslugu na ugovorene datume, čime je oštetio navedenu ustanovu u obrazovanju za oko 3 250 eura.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari