OČEVID NESREĆE U TIJEKU

Sinoć se kod otoka Zec u krčkom arhipelagu nasukala 10-metarska jahta; Spašeno petero djece

Foto. Dominik Ivakić

Jučer u 22.45 sati Županijski dojavni centar ŽC 112 Rijeka zaprimio je dojavu ophodnje krčkoga mosta o pomorskoj nesreći jednog plovila kod otoka Zec, u krčkom arhipelagu.

Spasilačku akciju pokrenula je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka.

Nedugo nakon pokretanja spasilačke akcije službenici LK Rijeka na dojavljenoj poziciji pronašli su nasukanu motornu jahtu sa devet osoba, od kojih petero djece, među kojima nitko nije ozlijeđen.

Sve osobe sa nasukane jahte prekrcane su na spasilačku brodicu LK Rijeka i prevezene na sigurno, dok je voditelj jahte u dogovoru sa službenicima LK Rijeka ostao na poziciji, radi osiguravanja komercijalnog odsukavanja.

Nasukana jahta, dužine 10 metara, nije prouzročila onečišćenje mora i morskog okoliša te ne predstavlja sigurnosnu ugrozu za druge sudionike u pomorskome prometu. Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće obavit će se u nadležnosti Lučke kapetanije Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari