OBRAČUN U MUZEJU

Skandal na istoku Hrvatske! Gradonačelnica nasrnula na ravnateljicu muzeja? Navodno ju je uhvatila za lice i…

Gradonačelnica Iloka Marina Budimir. Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Gradonačelnica kaže da je ravnateljica sve izmislila: ‘Počela je galamiti i kada sam izišla u predvorje, rekla je – vi ste me prije mobingirali i sada ste me uhvatili za lice.

“Ne mogu sad razgovarati, jako sam uzrujana”, rekla je jučer drhtavim glasom ravnateljica Muzeja Grada Iloka Maja Barić novinarima Glasa Slavonije koji su je zvali zbog informacije da je na nju navodno nasrnula gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

Kako piše Glas Slavonije, gradonačelnica ju je navodno uhvatila za lice i odgurnula na zid. Pozvali su i policiju, a glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio je da je policija zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Muzeju grada Ilok te su policajci izašli na teren radi utvrđivanja činjenica.

Maja Barić se u utorak vratila na posao nakon višemjesečnog izbivanja, jer ju je Marina Budimir 9. lipnja prošle godine razriješila dužnosti ravnatelja bez potpore Gradskog vijeća Iloka.

Upravni sud u Osijeku poništio je 21. siječnja ove godine rješenje Grada Iloka o razrješenju Maje Barić (bez prava na žalbu), a potom je Gradsko vijeće Iloka usvojilo zaključak kojim Upravnom vijeću Muzeja grada Iloka nalaže žurno razrješenje v. d. ravnatelja te ustanove.

Glas Slavonije pisao je o tome te je gradonačelnica Iloka na Facebook stranici Grada Iloka objavila kako “novinarka Glasa Slavonije objavljuje neobjektivne članke o događanjima u Iloku i služi se lažima kako bi došla do izjave gradonačelnice” te je objavila i telefonski broj novinarke.

Ranije je ravnateljica muzeja Maja Barić ustvrdila da je mjesecima bila meta mobinga gradonačelnice.

Marina Budimir je iznijela svoju verziju događaja, navevši kako joj je v. d. ravnateljice muzeja plačući došla rekavši kako Maja Barić sjedi na mjestu ravnateljice i ne da joj pečat kako bi se mogla pečatirati dokumentacija vezana uz refundaciju bolovanja.

“Kada sam došla u Muzej, dala je pečat i potom je v. d. ravnateljice napustila prostoriju. Kratko sam se zadržala u uredu i rekla joj da mi je drago što se vratila, ali da se nadam kako će odgovarati za sav cirkus koji se događa s našim muzejom. Počela je galamiti da iziđem iz ureda i kada sam izišla u predvorje, rekla mi je ‘vi ste me prije mobingirali i sada ste me uhvatili za lice’. Okrenula sam se i začuđeno je pitala o čemu govori”, rekla je Budimir.

Dodala da, kada je skinula zaštitnu masku s lica Barić, nije vidjela nikakve tragove na njezinu licu. Budimir tvrdi kako je potom otišla iz muzeja te na izlazu srela dvije žene, kojima je rekla kako ne može povjerovati da je Maji Barić palo na pamet optužiti ju za fizički napad, odnosno hvatanje za lice, prenose RTL Vijesti.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari