ZARADIO JE KAZNU...

Skupa vožnja romobilom! Mladić (22) u Crikvenici vozio pijan i bez kacige pa se polomio, platit će veliku kaznu

Ilustracija

Vozače ovih vozila podsjećamo i upozoravamo na obvezu pridržavanja zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, priopćila je policija.

Hrvatski državljanin u dobi od 22 godine prekršajno je prijavljen zbog počinjenja više prometnih prekršaja te je nadležnom općinskom sudu predloženo izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 4.800 kuna.

Naime, spomenuti 22-godišnjak je nešto poslije ponoći 5. rujna u Crikvenici upravljao osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom, bez zaštitne kacige te pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg.

Uz to, nije se kretao površinom namijenjenom za ovu vrstu vozila (nogostupom)  već kolnikom, a zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad romobilom te pao, uslijed čega je lakše ozlijeđen.

Budući da su osobna prijevozna sredstva, posebice električni romobili sve prisutniji u prometu, vozače ovih vozila podsjećamo i upozoravamo na obvezu pridržavanja zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, od kojih izdvajamo:

-kretati se mogu biciklističkim stazama i nogostupom, a ukoliko ne postoje mogu se koristiti na dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina ograničena na 50 km ili manje i gdje je to dopušteno postavljenim prometnim znakom, i to krećući se što bliže desnom rubu kolnika

-svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje

-ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha, čime se umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom

-ne smije se voziti više od jedne osobe

-u noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari