POTRAŽNJA ZA PELETIMA

Sve se činilo dobro: Mladi Riječanin (25) za svoju tvrtku ‘naručio’ i platio više tona peleta, kad ono…užas!

Ilustracija

‘Ponovno pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara’, stoji u priopćenju policije.

Policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu tvrtke iz Rijeke.

“25-godišnji hrvatski državljanin, kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke je  1. rujna ove godine putem interneta pronašao tvrtku koja se bavi prodajom drvene mase za ogrjev tzv.  peleta. Potom je putem mobilne aplikacije stupio u kontakt s nepoznatom osobom i dogovorio kupnju više tona.

Spomenuti je s računa svoje tvrtke uplatio više desetaka tisuća kuna na odgovarajući broj tekućeg računa i dogovorio rok isporuke, međutim u međuvremenu je saznao da je njegova narudžba stornirana, da je riječ o lažnoj tvrtki, a također mu novac nije vraćen.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

‘Ponovno pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Stoga u takvom poslovanju budite vrlo oprezni i sumnjičavi, dobro se informirajte te potražite profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što uložite novac.”, dodali su iz policije.

‘z najčešće investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navede vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu, postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznicama:

https://policija.gov.hr/UserDocsImages/kategorije/Investment%20scams_HR.pdf

https://policija.gov.hr/UserDocsImages/kategorije/Invoice%20fraud_HR.pdf

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari