IZA REŠETAKA

Slavili rođendan na jahti, mladić ispalio raketu pa zapalio Hvar

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Mladić, kojem su izmjerili 0,7 promila alkohola, u jednom je trenutku uzeo signalnu raketu i ispalio je prema rtu u uvali Stupišće

Najmanje mjesec dana u istražnom zatvoru će provesti F.T.M. (23), mladić kojeg je splitska policija uhitila pod sumnjom da je izazvao požar na rtu Kabal na Hvaru i to tako što je ispalio signalnu raketu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, istraga je utvrdila da je skiper manjom brodicom došao te večeri na jahtu, na kojoj je skiper bio njegov prijatelj, a skupina od desetak Talijana slavila je rođendan jedne djevojke.

Mladić, kojem su izmjerili 0,7 promila alkohola, u jednom je trenutku uzeo signalnu raketu i ispalio je prema rtu u uvali Stupišće. Pred istražiteljima se branio tvrdeći kako je bio uvjeren da je raketu ispalio prema moru.

Međutim, raketa je završila u šumi i izazvala golemi požar. Požar je tamo zahvatio oko 15 hektara trave, borove šume i niskog raslinja, a razmjere štete u videu su objavili iz DVD-a Hvar.

Očevidom je, neslužbeno se navodi, pričinjena šteta od oko 4 milijuna kuna, ali procjenjuje s eda bi mogla biti još i veća. Mladiću prijeti od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari