NA TOM MJESTU OGRANIČENJE 100 KM/H

Slovenac (45) jurio motociklom prema Hreljinu brzinom od 190 km/h. A onda je za njim pojurio presretač…

Ilustracija: PIXSELL

Slovenskog motociklista zaustavio je policijski presretač dok je na A7 vozio 190 km/h

Jučer, oko 7.50 sati, posada policijskog presretača Policijske uprave primorsko-goranske zaustavila je na autocesti A7, 45-godišnjeg državljanina Slovenije koji je prekomjernom brzinom upravljao motociklom, slovenskih nacionalnih oznaka.

Vozač se kretao iz smjera čvora Sv. Kuzam prema čvoru Hreljin brzinom od 190 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h.

“Zbog počinjenog prekršaja, a sukladno odredbama Prekršajnog zakona, protiv 45-godišnjaka je podnesen prekršajni nalog i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

“Prekoračenje brzine je jedan od najčešćih evidentiranih prekršaja u prometu kod motociklista pa ih stoga opet pozivamo, kao i ostale vozače, da apsolutno poštuju ograničenja brzine kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.”, dodali su iz policije.

Inače, u prvih šest mjeseci ove godine u prometnim nesrećama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, pet motociklista je, nažalost, preminulo, dok je 41 vozač motocikla teško ozlijeđen, kao i pet putnika na motociklu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari