SUĐENJE ZATVORENO ZA JAVNOST

Policajac koji se tereti da je hicem ubio studenticu Mihaelu u sudnicu doveden u lisicama na rukama i nogama

Zločin se dogodio u stanu koji je koristio, ispalio je u nju smrtonosni hitac u glavu

Na Županijskom sudu u Osijeku počinje suđenje policajcu Marku Smažilu (27) iz Osijeka, deset mjeseci nakon što je pištoljem ubio studenticu Mihaelu Berak (21) s kojom je bio u vezi. Suđenje je zatvoreno za javnost, piše Danas.hr.

S obzirom da će se tijekom suđenja ispitivati detalji osobnog života žrtve zamjenica osječkog Županijskog državnog odvjetnika Jasmina Bošnjak predložila je da se javnost isključi iz praćenja rasprave, radi zaštite osobnog života i dostojanstva žrtve, s čime se suglasila i obrana.

Sudsko vijeće je prihvatilo prijedlog te isključilo javnost s rasprave i prije čitanja optužnice, a kao razloge, uz ostalo, navelo je svjedoke koji će biti ispitani o okolnostima prije ubojstva, a koje se odnose na osobni i obiteljski život žrtve.

Smažil je pokušao prikriti zlodjelo tvrdeći da je počinila samoubojstvo njegovim pištoljem, ali ubrzo je utvrđeno da to nije istina. Smažil je više puta mijenjao izjave o načinu na koji je djevojka stradala. Također, pojavila se i sumnja da Policijska uprava osječko-baranjska, čiji je Smažil bio zaposlenik, štiti počinitelja kvalificirajući zločin blažom kategorijom od realne.

Smažil je optužen da je nehotično usmrtio mladu Mihaelu nespretnim rukovanjem pištoljem te ga se tereti da je 20. rujna 2023. godine oko 22 sata, u osječkom stanu koji je koristio, s namjerom da ubije Mihaelu Berak, iz službenog pištolja ispalio hitac koji joj je nanio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je odmah preminula.

Rješenjem načelnika PU osječko-baranjske policajac Smažil je udaljen iz službe, a protiv njega je podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari