MORALNO DNO

ŠOKANTAN SLUČAJ U NIZOZEMSKOJ: Ginekolog ubrizgavao svoje sjeme pacijenticama bez njihova znanja, napravio barem 17 djece!

Foto: Unsplash

Slučaj je otkriven kad su uzorci DNK uspoređeni s DNK-om liječnikova priznatog djeteta

Nizozemski ginekolog ubrizgavao je svoje sjeme pacijenticama bez njihova znanja i postao otac najmanje sedamnaestero djece, objavila je u utorak bolnica Isala u sjeveroistočnom nizozemskom gradu Zwolleu.

Ponašanje liječnika bilo je “moralno neprihvatljivo”, naglasila je ta ustanova.

Neimenovani ginekolog u međuvremenu je umro. U toj je bolnici između 1981. i 1993. bio specijalist za umjetnu oplodnju doniranom spermom. Slučaj je otkriven kad je dio ondje začete djece, danas odraslih ljudi, krenuo otkrivati tko im je biološki otac.

Slučaj je otkriven kad su uzorci DNK uspoređeni s DNK-om liječnikova priznatog djeteta.

Ne odbacuje se mogućnost da je liječnik otac još većem broju djece, rekla je bolnica.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća potpomognuta oplodnja bila je u začetku. “Roditelje se savjetovalo da o tome ne šire informacije”, kaže se u priopćenju.

Slični slučaj šokirao je Nizozemsku prije nekoliko godina kad je otkriven slučaj specijalista Jana Karbaata koji je svojom spermom oplodio mnoge pacijentice i otac je najmanje 49 djece.

Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari