UHIĆEN DVOJAC KOJI JE VODIO KLUB

Specijalci u prostoru Udruge za zaštitu djece razotkrili tajni noćni klub za drogiranje partijanera!

U nedjelju rano ujutro policijski službenici proveli su raciju u prostorijama Udruge kojom prilikom su obavili provjeru identiteta i pregled 62 osobe. Ukupno 21 osoba starosti od 19 do 67 godina zatečena je kako se drogira

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Omogućavanje trošenja droga” te nad 58-godišnjakom zbog sumnje u pomaganje počinjenja istog kaznenog djela, piše Danas.hr.

Policija sumnja da je 52-godišnjak koji je predsjednik udruge građana sa sjedištem u Zagrebu, koju je osnovao u cilju zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog načina življenja, suprotno ciljevima udruge od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge na Medveščaku vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost-noćni klub te taj prostor stavljao na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba.

Osobe su dolazile u taj prostor prema posebnim uputama koje su se dijelile ili osobnim kontaktom ili putem društvenih mreža kako bi izbjegli policiju. Tamo su se konzumirale droge, dok je ulaz u prostor bio ograničen na način poznat samo određenom broju osoba i to tako da je posjetitelje na ulazu dočekivao osumnjičeni 58-godišnjak.

Naime, prema prethodnim uputama 52-godišnjaka, on je obavljao poslove redara i putem sustava video nadzora pratio dolazak osoba, a tek nakon procjene da se ne radi o službenim osobama nadležnim za provođenjem nadzora, zasebno ih je puštao u objekt. Osobno ih je uvodio kroz više vrata, čime je ulazak u prostor bio omogućen samo ograničenom broju posjetitelja koji su bili upoznati s takvim posebnim načinom ulaska kao i činjenicom da se u njemu može konzumirati droga.

U nedjelju rano ujutro policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su raciju u prostorijama Udruge kojom prilikom su obavili provjeru identiteta i pregled 62 osobe. Ukupno 21 osoba starosti od 19 do 67 godina zatečena je u počinjenju prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga odnosno kod njih su pronađene različite vrste droga za osobnu upotrebu. Pronađena konoplja, smola konoplje, amfetamin, MDMA, kokain i psilocibin. Ujedno, djelatnici Državnog inspektorata Republike Hrvatske, proveli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Temeljem sudskog naloga, policijski su službenici obavili pretragu prostora udruge kojom prilikom je pronađeno 12,7 grama marihuane pakirane u pet paketića, 34,3 g anfetamina pakiranog u sedam paketa, 0,7 g kokaina, 18 tableta droge MDMA pakirane u četiri paketa, jedna bočica ispunjena tekućinom droge GBL, tri “jointa” ukupne mase 2,15 g i digitalna vaga.

Osumnjičeni 52-godišnjak i 58-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu dok je 21 osobi uručena obavijest o počinjenom prekršaju sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari