KAZNENO PRIJAVLJEN

Video | Stigla i video snimka žestokog napada na policijske službenike na Rabu

Čitatelj Riportala poslao nam je video snimku težeg incidenta koji se dogodio jučer na području Barbata na Rabu

Prema izvješću Policijske uprave primorsko-goranske koji je danas odaslan javnosti, 43-godišnji muškarac je jučer oko 11.30 sati na području Barbata na Rabu oštetio više vozila, zaustavio promet na državnoj cesti i počinio, službeno kvalificiranu, “prisilu prema službenoj osobi”.

Rapska policija je osumnjičenog 43-godišnjaka uz kaznenu prijavu predala pritvorskom nadzorniku.

Za sada nam nisu poznati razlozi za ovako nasilan ‘bunt’ muškarca prema svima u njegovoj okolini, no prema izvješću policije sve je kulminiralo kada je muškarac bez ikakvog poznatog nam razloga koristeći se drvenim i kamenim predmetom oštetio pet parkiranih vozila (četiri osobno i jedno teretno vozilo) u vlasništvu hrvatskih i stranih državljana. K tome je u istom mjestu oštetio dijelove rasvjete i video nadzora na trgovini u vlasništvu pravne osobe čime je, prema procjeni policije, pričinio veliku materijalnu štetu koja se procjenjuje na najmanje 10 000 eura!

Stvati tada postaju još bizarnije. Dolaskom policijskih službenika 43-godišnjaka su pronašli kako sjedi na sredini kolnika državne ceste Barbat-Mišnjak čime je nedozvoljeno blokirao promet!

No potom slijedi ono najgore, napad na službene osobe bez ikakvog vidljivog razloga, što potvrđuje i snimka u posjedu Riportala. Na snimci je vidljivo kako policijski službenici mirno razgovaraju s muškarcem, a potom ih ovaj – bez ikakvog vidljivog razloga – fizički napada, nakon čega sukob prelazi u hrvanje pa svi završavaju na kolniku kod policijskog vozila.

Iz policije su ovako okvalificirali taj fizički sukob: “Prilikom uhićenja osumnjičenik je ometao postupanje policije pružajući aktivni otpor, a pri tome je i fizički napao policijskog službenika udarcem u lice te ga lakše ozlijedio.”

Epilog: Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske postaje Rab, kazneno je prijavljen 43-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari te prisila prema službenoj osobi.

Osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Također je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog nedozvoljenog blokiranja prometa na državnoj cesti.

Video: Čitatelj Riportala

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari