NOVA REGULACIJA PROMETA ZAHTIJEVA PREINAKE?

Stižu zastrašujuće fotografije s mjesta nesreće: ‘Upozoravali smo na ovo!’

Promet se zbog odvijanja policijskog očevida preusmjerava prema Školjiću i Ulici Ivana Grohovca odnosno riječkom ‘sjevernom prometnom koridoru’

Danas ujutro, oko 9 sati, u središtu Rijeke dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali autobus javnog gradskog prijevoza i pješakinja koja je zadobila teške tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila na križanju Veslarske i Ulice Ivana Zajca u uvjetima nove prometne regulacije na koju se svi sudionici u prometu, čini se, tek trebaju naviknuti.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na mjesto nesreće brzo su stigli pripadnici dežurnih službi. Vatrogasci su morali intervenirati jer je nesretna žena ostala priklještena ispod autobusa javnog gradskog prijevoza pa su ju podizanjem autobusa morali izbaviti iz krajnje neugodne situacije.

Stiži i prve reakcije. Povodom ovog nesretnog događaja oglasili su se i iz Autotroleja.

“Žao nam je što je do ovoga došlo, ali upozoravali smo na mogućnost da ovakva regulacija prometa dovede do nesreće.

Lokacija ovog pješačkog prijelaza nije dobra i sada ćemo definitivno tražiti da se ovaj pješački premjesti na drugu lokaciju.

Zbog svega, razmišljamo o tome i da se dio linija preseli na sjeverni koridor”, rekla je Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjetimo, novinari Riportala jučer su se provozali novom prometnom trasom središtem Rijeke, u uvjetima zatvaranja Adamićeve ulice za promet i pretvaranja Ulice Riva u dvosmjernu. Tada je uočeno nelogično skretanje iz Veslarske ulice u Ulicu Riva – kada je i vozačima i pješacima na semaforima uključeno zeleno svjetlo. Mnogi naši čitatelji su – pored toga – uočili i lošu lokaciju pješačkog prijelaza koji je ne samo opasan po pješake nego na neki način i znatno usporava promet na toj najkritičnijoj prometnoj točki nove regulacije prometa u središtu Rijeke.

U tijeku je policijski očevid nakon kojeg će se znati više o svim okolnostima i točnim uzrocima nesreće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari