ISTRAGA U TIJEKU

ŠTOOO!?! Mladić (26) godinama iznuđivao župnika! Čovjek mu dao 100.000 kuna i prepisao dva automobila i vikendicu

Foto Jasmin Schreiber Unsplash

Svećenik je sve prijavio policiji nakon nemilog događaja u prosincu prošle godine. Naime, osumnjičeni je prema svećeniku uperio pištolj i prijetio mu da će ubiti njega i njegove bližnje ako mu ne donese 57 tisuća kuna kako bi podmirio dugove, a sve se odvilo tijekom vožnje u župnikovu vozilu

Svećenik s virovitičkog područja u strahu za život dao je 26-godišnjaku gotovo 100 tisuća kuna, svoja dva automobila u vrijednosti od 17 tisuća eura i vikendicu na moru vrijednu najmanje 50 tisuća eura ,javlja Danica. Općinsko državno odvjetništvo provodi istragu protiv osumnjičenog za iznuđivanje 60-godišnjeg lokalnog župnika koje je trajalo nekoliko godina.

Pretpostavlja se da je sve krenulo 2019. godine kada je mladić prijetio da će se ubiti i počiniti zlo svećeniku ako mu ne bude davao novac pa je stoga više puta dobivao iznose od nekoliko stotina kuna. Sumnja se da je jedanput noževima prijetio svećeniku tražeći 30 tisuća kuna kako bi platio svoje dugove pa mu je on i dao taj iznos.

Svećenik mu je prepisao svoj automobil nakon što mu je u veljači 2019. poslao više prijetećih poruka u kojima ga traži da mu plati dugove. Mladić je automobil prodao za oko osam tisuća eura.

Prijetio mu je i prislanjao užareni predmet na tijelo u rujnu iste godine pa mu je svećenik darovao vikendicu koju je iznuditelj potom prodao za najmanje 50 tisuća eura. Osumnjičeni nije stao pa mu je svećenik krajem listopada 2019. prepisao i svoj drugi automobil u vrijednosti oko devet tisuća eura.

Ipak, svećenik je sve prijavio policiji nakon nemilog događaja u prosincu prošle godine. Naime, osumnjičeni je prema svećeniku uperio pištolj i prijetio mu da će ubiti njega i njegove bližnje ako mu ne donese 57 tisuća kuna kako bi podmirio dugove, a cijela ta situacija odvijala se tijekom vožnje u župnikovu vozilu.

Dao mu je 50 tisuća kuna, ali je naposljetku sve odlučio prijaviti virovitičkoj policiji. Ne zna se zašto je svećenik trpio takve prijetnje i iznude, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari