POZIVAJU NA OPREZ

Stradali i ovca i zec: U samo par dana na prometnicama od Krka do Matulja zabilježeno 12 naleta životinja na vozila

Ilustracija

Pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima, kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice, javljaju iz policije.

U proteklih nekoliko dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 12 naleta životinja na vozila. Od tog broja, pet prometnih događaja je evidentirano na otoku Krku, dva na području Klane te po jedan sudar na području Bakra, Čavli, Kraljevice i Matulja gdje je srneća divljač naletjela na osobna i teretna vozila.

U jednom događaju na Krku zabilježen je i sudar vozila s divljim zecom, a na otoku Rabu i nalet ovce na osobno vozilo.

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala materijalna šteta cijeni se u ukupnom iznosu od oko 13.300 eura.

U cilju prevencije, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima, kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak, izvijestila je policija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari