OGROMAN NOVAC

Državljanin BIH (43) prouzročio stečaj riječke tvrtke, ‘zamračio’ čak 1.210 000 eura!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osumnjičeni 43-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela prouzročenje stečaja, stoji u izviješću policije

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prouzročenje stečaja.

Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba riječkog trgovačkog društva u dogovoru s predstavnicima drugih dviju tvrtki, u ožujku 2021. godine dao suglasnost za potpisivanje ugovora za preprodaju plovila u vlasništvu njegovog trgovačkog društva u vrijednosti 2.400 000 eura.

Naime, kako nije u potpunosti isplatio račun za prethodno kupljeno plovilo, bez naknade je ustupio to vlasništvo tvrtki koja nije platila potraživanje od 1.210 000 eura. Za taj iznos je tako umanjio stečajnu masu svog trgovačkog društva čiji račun je od rujna 2020. godine bio u blokadi i ujedno onemogućio ostalim vjerovnicima naplatu svojih dugovanja te prouzročio stečaj tvrtke koji je otvoren u travnju 2021. godine.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, osumnjičeni 43-godišnjak je za navedeno kazneno djelo prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari