VELIKA TRAGEDIJA

Strava u Sloveniji: U užarenom automobilu ostavili dijete, nažalost nije mu bilo spasa

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Unatoč brzoj intervenciji prolaznika i pruženoj prvoj pomoći, djetetu nije bilo spasa i preminulo je na mjestu događaja

Slovenska Uprava za zaštitu i spašavanje objavila je vijest o strašnoj tragediji koja se dogodila danas (utorak) oko 13 sati u naselju Sv. Lovrenc u općini Prebold.

Tamo su vatrogasci izvukli dijete iz užarene kabine zaključanog automobila ostavljenog na suncu. Unatoč brzoj intervenciji prolaznika i pruženoj prvoj pomoći, djetetu nije bilo spasa i preminulo je na mjestu događaja.

Previsoke temperature mogu biti kobne

Tim tragičnim povodom Nacionalni institut za javno zdravlje Slovenije ponovno je objavio savjete koji vrijede posvuda, a glase: Ne ostavljajte djecu u parkiranom automobilu! (Pre)visoke temperature mogu biti kobne; Nikada ne ostavljajte nikoga u zatvorenom, parkiranom automobilu, čak niti na jednu minutu; Djeca se ne bi trebala igrati u autu. Pospremite ključeve i daljinske upravljače na sigurno; Prije napuštanja automobila otvorite stražnja vrata i provjerite je li dijete u njemu, javlja Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari