SUSJEDI U ŠOKU

Strava u Zagrebu: Bolesnog brata držao okovanog u kupaonici, a u vrtu mu je iskopao grob

Foto: Ilustracija/Pixell

Prije nego što je otkriveno da izgladnjuje brata, drži ga vezanog u toaletu i kopa mu grob, govorio je kako mu brat ima koronu

Prizor koji su policajci i ekipa Hitne pomoći zatekli 14. kolovoza u zagrebačkom Susedgradu, sledio im je krv u žilama.

Do stravičnog otkrića policija je došla nakon dojave susjede koja je vidjela visokog, mršavog mladića kako kopa po kanti za smeće tražeći hranu.

Odmah je nazvala policiju. Otvorio im je američki državljanin s trajnim boravkom u Hrvatskoj te ih pokušao uvjeriti da je sam u kući. No provjerom u evidenciji brzo su utvrdili da muškarac ima brata koji je s njim došao u Hrvatsku iz Amerike. Brat ima autizam i 38-godišnjak mu je bio skrbnik, pišu 24 sata.

”Ruke su mu bile vezane na leđima, a oko nogu su mu bili okovi. Dok su djelatnici Hitne pokušavali razgovarati s njim, prvo je stajao, no kako je bio užasno slab, donijeli su mu stolicu da može sjesti. Lice tog mladića proganja me već 100 dana i iskreno se nadam da će taj monstrum odgovarati za sve što je počinio”, ispričala je susjeda.

Policajci su sklupčanog muškarca koji je izgledao kao da je bio u koncentracijskom logoru pronašli u kupaonici kuće.

Oko ruku je imao plastične narančaste vezice, a na nogama lisice. Nisu uspjeli s njim komunicirati jer je mladić na svako pitanje samo tužno mrmljao.

Zbog vrlo lošeg zdravstvenog stanja u kojem je bio žrtvu su prvo prevezli u jednu zagrebačku bolnicu, a čim se malo oporavio, zbrinuli su ga u odgovarajućoj ustanovi. Njegov brat je zaradio kaznene prijave za obiteljsko nasilje i protupravno oduzimanje slobode te mu je određen istražni zatvor.

Još je šokantnije otkriće koje je policija pronašla u dvorištu skrivenom od pogleda visokom drvenom ogradom i gustim raslinjem. Amerikanac je u njemu iskopao rupu duboku oko metar i 60-ak centimetara širine.

”Iskopao mu je grob. Nema što drugo biti tih dimenzija. Susjeda, koja ima kuću odmah do dvorišta, znala ga je viđati kako hoda s lopatom u ruci. Već je mislila zvati policiju jer ju je to zabrinulo, a onda se ovo dogodilo”, priča naš sugovornik.

Amerikanac (38) je mjesecima prije nego što je otkriveno da u unajmljenoj kućici u Zagrebu izgladnjuje brata, drži ga vezanog u toaletu i kopa mu grob, govorio okolo kako mu brat ima koronu. Ubrzo je tu informaciju dopunio rekavši da mu je brat od covida-19 umro te da mu je pripremio papire i transportirao tijelo avionom na posljednje počivalište gdje im leže pokojni roditelji, piše Jutarnji list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari