STRAVA U MOSTARU

STRAVA I UŽAS! Roditelji pokopali bebu u tuđem grobu; Lagali da nije rođena, a u Splitu tražili porodiljnu naknadu

Ilustracija: Unsplash

Otac je navečer okupao dijete i u stanu mu klanjao dženazu da bi ga iduće jutro zakopao

Stravična priča u Mostaru otkrivena je nakon zamolnice Interpola Zagreb. Šef Odjela za suradnju s Interpolom i Europolom, Eneid Hasanović koji je bio vodeći istražitelj u ovom slučaju otkrio je za Avaz kako je pronađeno tijelo bebe koju je otac nakon smrti pokopao na osamljenom dijelu groblja u Mostaru.

Beba je rođena u Mostaru 13. veljače 2019. godine. Naime, Splićanka Ž.S., poznata policiji odprije, rodila je zdravo muško dijete. Nakon mjesec dana otišla je u Hrvatsku kako bi ostvarila porodiljnu naknadu. Dijete je ostalo s ocem E. K.

”Interpol nas je obavijestio da Centar za socijalni rad Split sumnja na nestanak djeteta. Majka je tražila benefite na osnovu rođenja, a to je kod njih stvorilo sumnju, jer nije dijete donijela. Krenuli smo s provjerama… Postoji li to dijete uopće? Jer u jednom trenutku majka je negirala trudnoću”, kaže Hasanović.

Grupa istražitelja je postupila po zamolnici te su se obratili kolegama iz MUP-a ZDK koji su roditelje bebe pronašli u Zenici. Zatekli su roditelje s jednomjesečnom bebom ženskog spola, što ih je zbunilo.

”No, prilikom obavljanja razgovora sa supružnicima, primijetili su da u njihovoj priči nešto nije štimalo, zbog toga su ih isljednici razdvojili. Onda se došlo do saznanja da je beba muškog spola prema njihovoj priči stradala nesretnim slučajem. Otac je čak tvrdio da je sumnjao da je to dijete njegovo te da ga je predao ‘biološkom’ ocu što nije bilo istina. Kasnije je DNK analiza nedvosmisleno potvrdila da su oni roditelji”, pojasnio je Hasanović za Avaz.

Inspektori su otkrili da je otac mrtvog sinčića odnio na groblje te ga pokopao u jednom plitkom grobu koji je bio obrastao u šipražje.

Obavljena je ekshumacija, a potom i obdukcija.

U Hrvatskoj joj je već oduzeto troje djece, ne zna se tko su očevi

”Grob je bio dubok 15-20 centimetara. Malo tijelo smo pronašli u skafanderu. Ostalo je svega nekoliko koščica. Ispričao je kako se dijete ugušilo. Tijelo je držao u stanu, a ujutro je otišao na groblje da bi pronašao mjesto za ukop. Navečer je okupao dijete i u stanu mu klanjao dženazu da bi ga u jutarnjim satima zakopao”, ispričao je Hasanović.

Otac je inspektorima kazao da je dijete hranio na bočicu te ga je stavio na spavanje, a također je tvrdio da je dijete umrlo jer se ugušilo hranom koju je povratilo.

Točan uzrok smrti ni obdukcija nije mogla potvrditi zbog stanja tijela.

Roditelji iz pakla su pritisnuti dokazima istražitelja sve priznali te su uhićeni zbog kaznenih djela izazivanja smrti iz nehata, nepružanje pomoći i povrede obiteljskih obaveza.

Nesretna nije upisana u matičnu knjigu ni rođenih ni umrlih. Istražitelji su se pobrinuli za te formalnosti te je djetetu osigurana dostojanstvena dženaza.

Najtužnije je što roditelji nisu ni izrazili želju da dođu na dženazu.

”Saznali smo da je majci u Hrvatskoj već troje djece oduzeto zbog nemogućnosti staranja o njima. Čak se i ne zna tko su očevi toj djeci”, kaže Hasanović.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari