U 16 SATI POPODNE

SUHOZID IPAK JAČI! Potpuno pijan, usred dana kod Malinske vozilom riječkih tablica ‘stisnuo’ po gasu i… buuum!

Ilustracija (Pixsell)

Najveća koncentracija alkohola od 2,61 promila izmjerena je proteklog tjedna u subotu, 16. srpnja, 53-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Malinske na Krku

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 110  prometnih nesreća, od kojih su četiri teže, a 106 su lakše nesreće. U ovim nesrećama su četiri osobe teže, a 18 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.252.600 kuna.

Uz 31 stranog državljanina, u prometnim nesrećama su sudjelovala i tri pješaka, kao i 13 alkoholiziranih vozača. Ukupno su alkotestirana 262 vozača, od kojih je kod njih 26 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača koncentracija do 0,50 g/kg. Jedan je vozač i odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14, je bilo u dobi iznad 35. godine života, 11 ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok su tri između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,61 promila izmjerena je u subotu, 16. srpnja, 53-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Malinske na Krku.

VIDEO DANA:

Upravljajući teretnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, 53-godišnjak je oko 16 sati izazvao prometnu nesreću u mjestu Zidarići kod Malinske gdje je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u suhozid.

Vozač je priveden na postupanje u Policijsku postaju Krk te je po završetku zbog  izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola protiv njega podnesen optužni prijedlog.

U skladu s važećim zakonskim propisima predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari