SVE JE NAPRAVIO KRIVO: Kod N. Vinodolskog 19-godišnjak bez važeće vozačke dozvole upravljao neregistriranim Fordom – a nije se ni vezao pojasom

Foto. Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog produženog vikenda dogodilo se 48 prometnih nesreća

U njima je, nažalost, jedna osoba smrtno stradala. Pored toga jedna je osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, iz Policijske uprave primorsko-goranske izdvajaju 36-godišnju hrvatsku državljanku koja je upravljajući osobnim vozilom marke Suzuki Swift s koncentracijom alkohola od 2,32 g/kg, izazvala prometnu nesreću. Nesreća se dogodila u subotu, 23. prosinca oko 20 sati na području Pećina u Rijeci.

Istog dana, u jutarnjim satima, pod utjecajem alkohola u vožnji je zatečen i 35-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes. Zatečen je oko 8 sati na području Crikvenice kako upravlja vozilom bez ikakvih dokumenata i s koncentracijom alkohola od 1,17 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaj, priveden je u službene policijske prostorije.

Pored spomenutih prekršitelja, policija je u petak, 22. prosinca, oko 19 sati, evidentirala i 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je zatečen na području Broda na Kupi gdje je upravljao osobnim vozilom marke VW Golf prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. Iste večeri i na području Crikvenice je zatečen 41-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim vozilom marke Opel Corsa također prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Sinoć oko 20 sati i na području Novog Vinodolskog je zatečen 19-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao neregistriranim osobnim vozilom marke Ford, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. Vozilom je upravljao bez ikakvih dokumenata, a nije koristio ni sigurnosni pojas. Svi spomenuti prekršitelji su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

S ciljem smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, te općenito većeg stupnja sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike na oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari